České dráhy rozšiřují nabídku benefitů ČD Body o slevu na sdílená auta

Praha, 11. května 2020

České dráhy rozšiřují svůj věrnostní program ČD Body o dalšího partnera. Své síly nově spojily s projektem Autonapůl.cz, který nabízí carsharing v devíti městech po celé republice. Cestující Českých drah tak mohou v případě, že až do cíle své cesty nedojedou vlakem, využít za zvýhodněných podmínek sdílené vozidlo.

Spolupráce Českých drah s firmou Autonapůl.cz probíhá prostřednictvím programu ČD Body, kdy zákazník Českých drah registrovaný v tomto programu získá za 25 bodů voucher se slevou 250 Kč. Slevu pak může využít k zapůjčení sdíleného automobilu v  devíti městech České republiky, a to v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci, Plzni, Liberci, Pardubicích, Hradci Králové a Českých Budějovicích.

Železnice je ekologickou formou mobility, stejně tak je šetrnější k životnímu prostředí sdílení jednoho automobilu více lidmi. Vzájemné propojení těchto dvou služeb nám tak dává smysl a nebráníme se další podobné spolupráci,“říká Elen Mátéová, vedoucí oddělení obchodu Odboru dálkové dopravy ČD a dodává:Vlakem se lidé nedostanou vždy do cíle své cesty a ne vždy je možné nebo vhodné využít navazující veřejnou dopravu. Skvělou alternativou je tak potom na vlak navazující cesta sdíleným vozem do místa určení.“

Spoluprací národního dopravce a prvního českého carsharingu Autonapůl vzniká spojení, jehož cílem je zvýhodnění těch zákazníků, kteří kombinují různé druhy dopravy. „Spolupráci s Českými drahami vnímáme jako skvělou kombinaci udržitelné mobility. Carsharing se s vlakovou i další veřejnou dopravou výborně doplňuje. Jedno moderní sdílené auto dokáže nahradit i více než 10 soukromých aut. Cestující ušetří čas a nervy v kolonách na dálnici a během cesty vlakem můžou třeba pracovat či relaxovat. Po online registraci do systému Autonapůl si může rezervovat sdílený vůz v koncové destinaci a vyzvednout si ho jen pomocí svého telefonu. S využitím benefitního programu ČD Body nově výhodněji,” vysvětluje Michal Šimoník, ředitel firmy Autonapůl.

Věrnostní program ČD Body je určený všem, kteří často cestují vlaky Českých drah. Za každý nákup v e-shopu Českých drah získává zákazník body, za které si pak může vybrat odměnu z široké nabídky bonusů. Atraktivní a zajímavé slevy nebo třeba vstupenky zdarma tak mohou zákazníci využít například v divadlech, knihkupectvích, půjčovnách jízdních kol ČD Bike nebo při nákupu jízdenek. A nově teď mohou své body uplatnit také při využití sdíleného automobilu (aktuální informace o dostupnosti bonusů v souvislosti s opatřeními kvůli nákaze covid-19 jsou dostupné u jednotlivých partnerů programu).

Podrobné informace k programu ČD Body najdete na našem webu https://www.cd.cz/eshop/vernostni-program/benefity-cd-body/default.php

Vanda Rajnochová

tisková mluvčí ČD

722 074 414

hotline tiskového oddělení ČD: 724 977 822, press@cd.cz

O společnosti České dráhy, a.s.

Akciová společnost České dráhy plní v České republice úlohu národního dopravce a na základě objednávky státu a krajů zajišťuje základní dopravní obslužnost státu. Loni využilo služeb společnosti přes 182 milionů zákazníků. V posledních letech došlo k výraznému omlazení vozidlového parku, a to v regionální i dálkové dopravě. Ve snaze zatraktivnit železniční dopravu a zvýšit konkurenceschopnost na otevřeném trhu investovala firma desítky milionů korun do nákupu a modernizace vozidel.

Kontakty

Autonapůl, družstvo
Údolní 33, 602 00 Brno
IČO: 29301751 / DIČ: CZ29301751

Technická podpora pro uživatele: +420 778 470 898
e-mail: autonapul@autonapul.cz