Cestování zítřka chytře kombinuje hromadnou dopravu a sdílená auta

„Společně vás dovezeme do cíle,“ láká cestující Autonapůl s FlixBusem

Praha/Brno, 23. června 2021 – Až 50 kilometrů jízdy sdíleným autem zdarma a 10% slevu na jízdenku mohou od 1. července do 15. prosince využít všichni, kdo cestují s FlixBusem a využívají carsharing Autonapůl. Obě společnosti chtějí cestující motivovat, aby kombinovali dopravu autobusem i autem tak, jak je to pro ně nejvýhodnější – časově i finančně. Autonapůl v současnosti nabízí své vozy v devíti velkých městech v ČR, FlixBus zajišťuje pravidelná spojení do desítek lokalit v České republice.

Velmi vítáme partnerství FlixBusu, díky němuž budou mít zájemci o efektivní a odpovědnou dopravu své cesty ještě výhodnější. Ti, kteří se svezou FlixBusem, získají promokód, zašlou nám ho a my jim dáme slevu 250 korun na jízdu sdíleným autem. Naopak ti, kteří s námi už jezdí, dostanou mailem jiný promokód, který vloží do formuláře při nákupu jízdenky a FlixBus ji zlevní o 10 %,“ říká ředitel družstva Autonapůl Michal Šimoník.

Naši sdílníci často na dlouhé trasy kombinují různé dopravní prostředky. Třeba z Brna do Prahy zvolí autobus, ale pokračovat hromadnou dopravou až k babičce do Doks nebo za obchodním partnerem do Mělníka bývá složitější. Proto v Praze sáhnou po našem sdíleném autě, odvezou se na rodinný víkend nebo obchodní schůzku i zpět, a domů zase pokračují autobusem. Je to pro ně levnější a ekologičtější než jet celou cestu autem, a zároveň mohou v autobuse snadno třeba pracovat nebo odpočívat,“ popisuje výhody při kombinaci dopravních prostředků Šimoník.

Podrobnější informace o partnerství jsou k dispozici na webové stránce www.autonapul.cz/flixbus

FlixBus CZ/SK je součástí skupiny FlixMobility, která se přihlásila k tzv. green mobilitě, tedy k dopravě, jež se snaží minimalizovat dopad svého provozu na životní prostředí. Ve své zelené flotile používá pouze nejmodernější vozy. Zákazníkům poskytuje možnost offsetovat uhlíkovou stopu příspěvkem na ekologické aktivity. Od letošního roku se skupina zapojila do kampaně It´s time to climate action. Centrála společnosti v Mnichově je 100% napájena elektřinou z obnovitelných zdrojů. FlixBus testuje elektrické autobusy, vozy se solárními panely na střeše či pohon na vodíkové baterie.

Veškerá spojení, která FlixBus poskytuje, jsou dostupná na www.flixbus.cz a také v mobilní aplikaci. K dispozici jsou autobusy se silnou wi-fi, zásuvkami na dobíjení elektroniky a pohodlná sedadla. V nové sekci na webu Pomoc si cestující mohou snadno upravovat svou rezervaci a řešit další záležitosti spojené s cestou.

Kontakty pro média:

Autonapůl

Michal Šimoník

ředitel

telefon: 608 468 579, e-mail: simonik@autonapul.cz

FlixBus

Eva Krejčí

PR manažerka a tisková mluvčí

e-mail: pr@flixbus.cz

***

O družstvu Autonapůl

Autonapůl po celé republice provozuje 80 sdílených aut různých kategorií, od malých městských vozů přes rodinná kombi po osobní dodávky či elektromobily včetně Tesly Model S. Působí v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Liberci, Ostravě, Olomouci, Pardubicích a v Plzni. Podrobnosti o výhodách a podmínkách prvního českého carsharingu Autonapůl jsou na www.autonapul.cz.

Carsharing je služba pro ty, kteří nejezdí autem příliš často a proto se jim vlastní vůz nevyplatí. Oceňují ho i firmy, které příležitostně potřebují využít o jedno nebo dvě auta navíc. Ze společného výzkumu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně a Dopravní fakulty ČVUT vyplynulo, že jedno auto flotily Autonapůl nahradí 15-17 soukromých vozů.

Ilustrační fotografie najdete na https://www.zonerama.com/Autonapul/Album/49e3186c-2f11-4860-bc2c-5326db555c59

***

O společnosti FlixMobility

FlixMobility je mladá společnost působící v oblasti dálkové dopravy, která skrze své značky FlixBus a FlixTrain nabízí pohodlný a ekologický způsob přepravy za dostupné ceny. Díky unikátnímu obchodnímu modelu a inovativním technologiím se ze startupu rychle stala silná společnost s největší evropskou sítí dálkových meziměstských autobusů a v roce 2018 také prvními dálkovými vlakovými spoji. Od roku 2013 přepravila FlixMobility stamiliony lidí a dala vznik tisícům nových pracovních míst v oblasti dopravy. V roce 2018 spustila společnost FlixMobility první dálkové spoje také v USA.

Z center v Evropě i USA se tým FlixMobility stará o plánování sítě, zákaznický servis, management kvality, marketing a prodej a v neposlední řadě také o rozvoj nových obchodních příležitostí a technologický rozvoj. O každodenní provoz flotily autobusů FlixBus se starají regionální partneři, povětšinou rodinné firmy, které na trhu úspěšně působí po desetiletí. FlixTrain je provozován ve spolupráci se soukromými vlakovými přepravci. Díky tomuto partnerství jde tak inovace, podnikatelský duch a silná mezinárodní značka ruku v ruce se zkušenostmi a kvalitou tradičního odvětví dopravy. www.flixbus.cz/spolecnost

Kontakty

Autonapůl, družstvo
Údolní 33, 602 00 Brno
IČO: 29301751 / DIČ: CZ29301751

Technická podpora pro uživatele: +420 778 470 898
e-mail: autonapul@autonapul.cz