Zítra začíná MFDF Ji.hlava. Hosté i štáb jezdí sdílenými vozy, spolupráce festivalu s Autonapůl pokračuje

25. října 2021

ČR/BRNO/JIHLAVA – Inspirační fórum letošního ročníku Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě bude řešit otázku, jak mohou digitální technologie pomoci vytvořit spravedlivější a férovější svět či vztah člověka a přírody. Jedním z příkladů propojení technologií s pozitivním dopadem na životní prostředí je carsharing, který snižuje počet aut v ulicích [1] a uhlíkovou stopu cestování. Pro dopravu významných osobností a hostů tak festival využívá sdílené od Autonapůl. Carsharing pro jihlavský festival vyhradí 10 vozů.

Jsme velmi rádi, že můžeme podpořit letošní ročník jihlavského festivalu dokumentárních filmů. Oceňujeme, že organizátoři festivalu hledají cesty, jak filmový svátek uspořádat s co nejmenším dopadem na životní prostředí a inspirovat k tomu i návštěvníky, což souzní s našimi hodnotami. Autonapůl chce využít spolupráci s festivalem jako příležitost, jak veřejnosti z celého Česka i ze zahraničí ukázat výhody, které nabízí kombinace různých druhů dopravy včetně sdílení aut. Kombinovat dopravu v MHD, meziměstskými vlaky či autobusy i cyklodopravu s jízdou autem patří ke způsobům, jak snížit počet aut v ulicích a snížit emise. Abychom kombinace co nejvíce zatraktivnili, připravili jsme pro cestující Českých drah možnost využít slevu na služby našeho carsharingu,“ říká ředitel prvního českého carsharingu Autonapůl Michal Šimoník.

V průběhu festivalu se obyvatelé a návštěvníci Jihlavy budou moct setkat se sdílenými Škodami Octavianebo velkokapacitním vozem Ford Transit. Celou flotilu prvního českého carsharingu včetně čistých elektromobilů si lze prohlédnout na https://www.autonapul.cz/sdilena-auta/ Carsharing je pak ideální službou pro všechny, kteří potřebují záložní auto nebo flotilu do firmy, organizace či rodiny, stejně jako pro organizátory akcí, které se konají jednou za čas a vlastní vozy by znamenaly zbytečnou finanční zátěž [2].

Jsme mezinárodní festival dokumentárních filmů, které často otevírají environmentální i sociální problémy a hledají jejich příčiny či možnosti řešení, a o ekologii se bude mluvit i na našem Inspiračním fóru. K našim hodnotám rozhodně patří udržitelnost a s touto optikou hledáme i partnery. S carsharingem Autonapůl spolupracujeme hlavně pro jeho důraz na udržitelnost, podporu efektivního kombinování různých typů dopravy a profesionální péči o auta. Věříme, že hosté festivalu naši snahu o co nejmenší ekologické dopady svátku dokumentárního filmu ocení,“ vysvětluje motivace organizátorů ředitel festivalu Marek Hovorka.

Autonapůl provozuje celorepublikově flotilu zhruba osmi desítek sdílených aut různých kategorií, od nejmenších úsporných městských vozů, přes rodinná kombi po osobní dodávky či elektromobily. Působí v Praze, Brně, Pardubicích, Hradci Králové, Olomouci, Ostravě, Českých Budějovicích, Liberci a v Plzni. Podrobnosti o výhodách a podmínkách prvního českého carsharingu Autonapůl jsou na www.autonapul.cz – například cestující Českých drah mohou své ČD body využít jako slevu na služby tohoto carsharingu [3].

Kontakty:

Mgr. Michal Šimoník, ředitel Autonapůl, e-mail: simonik@autonapul.cz, telefon: +420 608 468 579

Zuzana Kopáčová, vedoucí mediální komunikace MFDF Ji.hlava, email: zuzana@ji-hlava.cz, telefon: +420 607 985 380

Poznámky:

[1] Více informací v tiskové zprávě Doprava: Vítězi pandemie jsou sdílecí služby ze dne 10. února 2021

[2] Podrobnosti najdete v případové studii Carsharing znamená záložní flotilu aut, flexibilitu a efektivní využití pracovních cest.

[3] Více o využití ČD bodů najdete na https://www.autonapul.cz/ceske-drahy/

Kontakty

Autonapůl, družstvo
Údolní 33, 602 00 Brno
IČO: 29301751 / DIČ: CZ29301751

Technická podpora pro uživatele: +420 778 470 898
e-mail: autonapul@autonapul.cz