Nabídku sdílených vozů Autonapůl obohatí stylové Renaulty Arkana

12. prosince 2023

ČR/PRAHA/BRNO – Desítku nových vozů Renault Arkana budou od prosince využívat sdílníci carsharingu Autonapůl. Největší část vozů zamíří do největších měst Praha, Brno a Ostrava, ale dočkají se i zájemci v dalších 4 krajských městech, kde společnost působí. Cena za ujetý kilometr bude díky přímé a úzké spolupráci se zastoupením Renault Česká republika jen 5,99 Kč včetně paliva. Hodina výpůjčky vyjde na 74 Kč za hodinu, maximálně však 740 korun za každých 24 hodin, s delší cestou ceny ještě výrazně poklesnou. Carsharing je pro obě společnosti jedním z hlavních druhů udržitelné mobility, která pomáhá šetřit místo zejména ve městech.

Díky výhodné dlouhodobé zápůjčce nabídneme našim sdílníkům moderní stylová hybridní auta za výhodnou cenu. Každý vůz v našem typu takzvaného round-trip carsharingu dokáže podle studií i našich zkušeností ve městech efektivně nahradit kolem 15 soukromě vlastněných aut, a tím šetří místo. Novými Renaulty Arkana posilujeme flotilu před velmi vytíženou vánoční sezónou. Věříme, že si atraktivní crossovery naši sdílníci napříč republikou oblíbí a pomohou i díky polepu na autech šířit sdělení, že do cíle své cesty mohou dojet moderně, šetrně i stylově, tedy sdíleným autem,“ slibuje si od společného projektu ředitel carsharingu Autonapůl Michal Šimoník.

Sdílníci budou mít k dispozici několik verzí Renaultu Arkana, které se vzájemně liší zejména pohonem. Všechny jsou předokolky s motorem o výkonu 103-105 kW, který je doplněn baterií a elektromotorem v mild-hybridním či full-hybridním uspořádání. Model Arkana, kterého se v Evropě prodalo více než 165 000 kusů, byl představen v říjnu roku 2020 a jako první se podílel na úspěchu strategie Renaulution.

Samozřejmostí je automatická převodovka, pokročilé jízdní asistenty, zrcadlení telefonů či parkovací kamery. Sdílené modely Arkana lidé na ulici snadno poznají díky speciálnímu polepu.

Data ukazují, že zejména pro mladé lidi ve městech už nejsou auta tak důležitá, jako tomu bylo dříve, přesto je občas potřebují. Po zavedení hybridních aut a elektromobilů do naší nabídky jsme před lety začali spolupracovat i s Autonapůl, které od nás využívalo a využívá elektromobily Renault Zoe a Dacia Spring či sdílené dodávky Renault Trafic. Segment sdílených aut je logickým krokem na naší cestě k udržitelné a odpovědné mobilitě. Autonapůl zůstává svým pojetím sdílení aut stále věrné původnímu cíli, tedy hledání cest, jak ulevit životnímu prostředí i městům přetíženým auty, což je nám sympatické a je to i jedním z důvodů, proč jsme navázali spolupráci,“ vysvětluje své motivace Zdeněk Grunt, generální ředitel Renault Česká republika, a.s.

O carsharingu:

Carsharing nabízí vhodné a výhodné řešení pro ty, kdo potřebují auto spíše nepravidelně a vědí, že za rok ujedou do zhruba deseti tisíc kilometrů. Představuje nezávazný způsob, jak řešit vlastní mobilitu, zároveň šetří veřejný prostor od aut, která by většinu času jen zabírala parkovací místa. Sdílená auta totiž využívají uživatelé Autonapůl průměrně 30 % času každého dne, kdežto auta v soukromém vlastnictví jezdí průměrně jen 5 % času.

O Autonapůl:

Autonapůl provozuje po celé republice flotilu necelých sto sdílených aut různých kategorií, od malých městských vozů, přes úsporná rodinná kombi po osobní dodávky či elektromobily včetně Tesly 3. Působí v Praze, Brně, Pardubicích, Hradci Králové, Liberci, Plzni, Ostravě a Olomouci. Podrobnosti o výhodách a podmínkách prvního českého carsharingu Autonapůl jsou na www.autonapul.cz – například cestující Českých drah mohou své ČD body využít jako slevu na služby tohoto carsharingu.

O značce Renault:

Společnost Renault, historická značka mobility a průkopník elektromobilů v Evropě, vždy vyvíjela inovativní vozidla. Se strategickým plánem „Renaulution“ se společnost Renault pustila do ambiciózní transformace, která přináší hodnotu a směřuje ke konkurenceschopnější, vyváženější a elektrifikovanější nabídce. Její ambicí je ztělesňovat modernost a inovace v oblasti technologií, energie a služeb mobility v automobilovém průmyslu i mimo něj.

Kontakty:

Mgr. Michal Šimoník, ředitel Autonapůl, e-mail: simonik@autonapul.cz, telefon: +420608468579

Jitka Skaličková, PR manager společnosti Renault Česká republika, a.s, e-mail: jitka.skalickova@renault.cz, telefon: +420602275168, www.renault.cz, www.media.renault.cz

Galerie ilustračních fotografií Autonapůl na https://drive.google.com/drive/folders/1iq_cH0WmixVUPAdd9vuyW-xRTWCcTrNk?usp=sharing (zdroj: archiv Autonapůl)

Kontakty

Autonapůl, družstvo
Údolní 33, 602 00 Brno
IČO: 29301751 / DIČ: CZ29301751

Technická podpora pro uživatele: +420 778 470 898
e-mail: autonapul@autonapul.cz